آویشن چیست؟
آویشن با نام علمی Thymus vulgaris، درختچه ای کوچک و چند ساله با ارتفاع آن ۱۰ تا ۳۰ سانتی متر است. آاین گیاه دارای شاخه های باریک، رشته ای و پهن است. برگ های آن کوچک است و رنگ سبز مایل به خاکستری دارد. گل ها به رنگ بنفش و از نوع همیشه سبزهستند.
نحوه استفاده از آویشن
از گل، برگ و روغن آویشن به عنوان دارو و در غذاها از آویشن به عنوان طعم دهنده استفاده می شود.
بهترین زمان استفاده از گل های آویشن درست قبل از شروع شکوفه دادن است. در این حالت گیاه در معطرترین حالت خود است.
آویشن را در ترکیب با سایر گیاهان نیز استفاده می شود.
روغن آویشن به عنوان خاصیت میکروبکشی دارد و در دهان شویه ها و لمینت ها استفاده می شود. روغن این گیاه برای مبارزه با عفونت های باکتریایی و قارچی گوش ها کاربرد دارد.
اسانس آویشن قرمز در تولید عطر ،هم چنین در صابون ها، لوازم آرایشی و بهداشتی از اسانس آن استفاده میشود.
خواص و کاربرد های دارویی آویشن
از جمله خواص این گیاه می توان به درمان گلودرد، قولنج، آرتریت،درد معده، اسهال، نفخ،شب ادراری و عفونت ادراری اشاره کرد. همچنین برای رفع گرفتگی صدا (حنجره)، تورم لوزه ها، درد دهان و بوی بد دهانبه کار می رود.
موارد کاربرد آویشن در غذا
آویشن را میتوانید به خوراکیهایی مثل مرغ، ماهی، گوشت قرمز، اضافه کرد. غذاهایی مثل خصوص لوبیا، بادمجان، هویج و کدوسبز نیز با آویشن سازگاری دارند. در پاستا، انواع سوپها، سسها، دسرها و ترشیجات نیز میتوان از آن استفاده کرد.