گیاهان پیاز دار، دارای اندام های زیر زمینی می باشد. که از این اندام ها برای ذخیره کربوهیدرات و تکثیر استفاده می شود. این اندام ها به صورت سوخ(پیاز)، پداژه ،ژوخه(غده)، ریشه ژوخه ای(ریشه غده ای)، نیساگ(ریزوم) و سوخ نما می باشند.
منظور از گیاهان پیازی تمام گیاهانی است که از طریق اندام های زیرزمینی مانند پیاز(سوخ)، پداژه، ریزوم، غده و غیره تکثیر می شوند. برای خرید این پیاز این گیاهان می توانید به سایت ازپاچیرا مراجعه کنید و این گیاهان را با بهترین کیفیت و قیمت از فروشندگان معتبری که در داخل سایت کشاورزی تخصصی ازپاچیرا قرار دارند تهیه نمایید.



گیاهانی مانند سیب زمینی، نعناع، موسیر، پیاز، ترهفرنگی، پیازچه، گل نرگس، گل لاله و غیره جز گیاهان پیازدار هستند که در ایران، بسیار زیاد کشت می شوند.به عبارت دیگر، این اندام ها حاوی مواد مخصوص رشد می باشند و به نوعی بذر اصلی گیاه محسوب می شوند. اصطلاح پیاز اغلب برای پوشش سایر اندام های ذخیره سازی زیرزمینی مانند بنه ها، غده ها، ریزوم ها و غیره نیز استفاده می شود.

پیازها به سه گروه زیر تقسیم میشوند:
پیازهای پوشش دار
در این نوع پیازها، فلس ها به صورت دوایر متحدالمرکز در اطراف محور رشد و روی طبقه پیاز قرار دارند. در این گیاهان معمولا فلس های بیرونی آنها خشک می شود و وظیفه آن ها حفاظت از قسمت های داخلی پیاز می باشد. از انواع پیازهای پوشش دار می توان به پیاز خوراکی، لاله، نرگس و غیره اشاره کرد.
پیازهای فلسدار (Saly bulbs) یا بدون پوشش
در این نوع پیازها، فلس های پیاز بر روی هم قرار نگرفته است. بلکه به طور جداگانه به قسمت تحتانی پیاز متصل می باشند. این سوخ ها دارای فلس های گوشتی مثلثی شکلند که کاملا همدیگر را پوشش نمی دهند و به وسیله آنها تکثیر می شوند. نگهداری از این پیازها حساس است. زیرا دائما باید مرطوب باشند و اگر خشک شوند، آسیب می بینند. از انواع پیازهای فلس دار می توان سوسن را نام برد.
پداژه یا پیاز توپر (Corm)
ساقه تغییر شکل یافته است. که تمام قسمت های آن پر می باشد و یک یا چند جوانه روی قسمت های انتهایی دارد. پداژه در واقع بخش متورم پائین یک ساقه است. پداژه دارای دو نوع ریشه، افشان fibrous roots و ریشه گوشتش می باشد. ریشه افشان، از ته پداژه مادری تولید می شوند و ریشه های بزرگ و گوشتی (Contractile) از انتهای پداژه های جدید بیرون می آیند. ریشه های گوشتی در واکنش به دمای نوسان دار و رو به رو شدن برگ ها با نور تشکیل می شوند.
عواملی مانند روزهای بلند، دوره رشد طولانی و شب های خنک سبب تولید پداژه های درشت و در نهایت گل های درشت و با کیفیت بالا می شود. از جمله گیاهانی که توسط پداژه تکثیر میشوند می توان به گلایول، زعفران، فریزیا، گل حسرت و غیره اشاره کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت اصلی ازپاچیرا مراجعه نمائید.