کاهوی چینی: مشخصات و ویژگی‌ها و روش ها ی کاشت- محصول

بازدید: 34 بازدید

کاهوی چینی: مشخصات و ویژگی‌ها و روش ها ی کاشت

چکیده

کاهوی چینی، که با نام‌های کلم چینی، ناپا کلم و پکینگ کلم نیز شناخته می‌شود، گیاهی از خانواده کلم‌سانان و بومی شرق آسیا است. این گیاه به دلیل طعم ملایم، تردی برگ ها و خواص تغذیه‌ای فراوان، در سراسر جهان به عنوان یک سبزی محبوب کشت می‌شود. کاهوی چینی گیاهی فصل خنک است که در آب و هوای معتدل به خوبی رشد می‌کند. این گیاه به خاک غنی و زهکشی خوب نیاز دارد. کاهوی چینی را می‌توان 40 تا 60 روز پس از کاشت برداشت کرد.

نوعی کاهو با برگ‌های ترد و طعم ملایم است که به دلیل سرعت رشد بالا و مقاومت نسبی به گرما، در بین سبزی‌کاران محبوبیت زیادی دارد. کاشت این گیاه به دو روش بذر و نشاء امکان‌پذیر است.  کاشت نشا کاهو چینی، متداول ترین روش ازدیاد و پرورش این گیاه است.

در مقاله زیر به بررسی ویژگی ها و مزایا و روش های کاشت این گیاه می پردازیم.

مشخصات ظاهری:

  • برگ‌ها: کاهوی چینی دارای برگ‌های صاف، پهن و کشیده به رنگ سبز روشن یا سبز تیره است. طول برگ‌ها می‌تواند تا 45 سانتی‌متر و عرض آنها تا 15 سانتی‌متر برسد.
  • ساقه: ساقه کاهوی چینی ضخیم، سفید و آبدار است.
  • گل: گل‌های کاهوی چینی کوچک، زرد رنگ و چهارپر هستند.
  • طعم و مزه: کاهوی چینی طعمی ملایم و کمی شیرین دارد. طعم آن شبیه به کاهو معمولی، اما با کمی طعم تند و گس است.

انواع کاهوی چینی :

دو نوع اصلی کاهوی چینی وجود دارد:

  • کاهوی چینی بزرگ: این نوع کاهو دارای برگ‌های ضخیم‌تر و ساقه کوتاه‌تر است.
  • کاهوی چینی کوچک: این نوع کاهو دارای برگ‌های نازک‌تر و ساقه بلندتر است.

مراحل کاشت کاهوی چینی:

انتخاب زمان مناسب کاشت:

بهترین زمان برای کاشت کاهوی چینی در مناطق سردسیر و معتدل، اوایل فصل بهار (اسفند ماه) و در مناطق گرمسیر، اواخر فصل پاییز (آذر ماه) است. از این رو در اواخر شهریور ماه، بذرها را در خزانه می کارند. به طور کلی، کاشت این گیاه در هوای خنک و مرطوب نتایج بهتری به همراه دارد.

انتخاب محل کاشت:

کاهوی چینی برای رشد به مکانی آفتابگیر با حداقل 6 ساعت نور مستقیم خورشید در روز نیاز دارد. این گیاه به خاکی حاصلخیز، با زهکشی خوب و غنی از مواد مغذی مانند کمپوست یا کود پوسیده حیوانی، نیاز دارد.

آماده سازی خاک:

قبل از کاشت، خاک را به طور عمیق شخم زده و با کمپوست یا کود پوسیده حیوانی مخلوط کنید تا زهکشی و حاصلخیزی آن افزایش یابد. همچنین، می‌توانید از خاک‌های آماده کشت موجود در بازار نیز استفاده کنید.

کاشت بذر:

  1. بذرهای کاهوی چینی را به مدت 24 ساعت در آب خیس کنید.
  2. در عمق نیم سانتی‌متری و با فاصله 15 تا 20 سانتی‌متری از یکدیگر، در شیارهایی که از قبل در خاک ایجاد کرده‌اید، بذرها را بکارید.
  3. سپس خاک را به آرامی روی بذرها بپوشانید و آبیاری کنید.
  4. تا زمان جوانه زدن بذرها، خاک را مرطوب نگه دارید.
  5. طور کلی، بذرهای کاهو چینی بین 7 تا 14 روز برای جوانه زدن نیاز دارند.

کاشت نشاء:

  • نشاءهای کاهوی چینی را می‌توانید از مراکز معتبر تهیه کنید یا خودتان اقدام به کشت بذر و تهیه نشاء کنید.
  • در فصلی که هوا خنک است، نشاءها را به زمین اصلی منتقل کنید.
  • گودال‌هایی به عمق و عرض مناسب ایجاد کرده و نشاءها را با احتیاط در آن‌ها قرار دهید.
  • به آرامی خاک را دور ساقه نشاءها بریزید و آبیاری کنید.
  • اندازه ریشه نشا‌ها بعد از آماده کشت شدن بدون پوسیدگی، سفید رنگ و بدون پیچیدگی می­باشد.
  • طول نشاء بین 10 تا 15 سانتی متر باشد.
  • برای کشت این مدل کاهو باید قسمت ریشه را در عمق 4 تا 5 سانتی متری خاک قرار داده و رویش را بپوشانید. فورا آبدهی کاهوها را انجام دهید. با توجه به باران دوست بودن کاهو، همیشه خاک زیر آن را مرطوب نگه دارید.

مراقبت‌های بعد از کاشت:

  • آبیاری: کاهوی چینی به آبیاری منظم، به خصوص در مراحل اولیه رشد، نیاز دارد. از غرقابی شدن خاک خودداری کنید و اجازه دهید بین دو نوبت آبیاری، سطح خاک کمی خشک شود.
  • کنترل علف‌های هرز: به طور مرتب علف‌های هرز را از پای بوته‌ها حذف کنید تا از رقابت آن‌ها با گیاه برای مواد مغذی و آب جلوگیری شود.
  • کوددهی: در طول فصل رشد، هر دو تا سه هفته یکبار با کودهای مایع یا کمپوست پوسیده، گیاهان را تغذیه کنید.
  • کنترل آفات و بیماری‌ها: کاهوی چینی به طور کلی نسبت به آفات و بیماری‌ها مقاوم است. با این حال، در صورت مشاهده علائم مشکوکی، با مشورت کارشناسان کشاورزی اقدام به سم‌پاشی یا روش‌های کنترل مناسب کنید.

برداشت:

کاهوی چینی را می‌توان 30 تا 40 روز پس از کاشت، زمانی که برگ‌ها به اندازه کافی بزرگ و سفت شده باشند، برداشت کرد. برای برداشت، برگ‌های بیرونی و بزرگتر را با چاقو تیز جدا کنید.

عملکرد:

میزان عملکرد کاهو چینی در هکتار به عوامل متعددی از جمله تنوع، شرایط آب و هوایی، روش‌های کاشت، مدیریت آفات و بیماری‌ها و شیوه‌های برداشت بستگی دارد. با این حال، به طور کلی می‌توان انتظار داشت که از هر هکتار کاهو چینی بین 20 تا 40 تن محصول برداشت شود.

نکات مهم:

  • برای برداشت محصول به صورت مداوم، می‌توانید هر چند روز یکبار تعدادی از برگ‌های بیرونی را برداشت کنید.
  • کاهوی چینی را می‌توان در گلدان یا ظروف بزرگ نیز به صورت گلخانه‌ای کشت کرد.
  • برای جلوگیری از تلخی برگ‌ها، از آبیاری بیش از حد و گرم شدن بیش از حد هوا خودداری کنید.
دسته بندی دسته‌بندی نشده
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت